Alla hjärtans dag

hart

Idag är det Alla hjärtans dag. ❤️
Det är en dag när många firar kärleken.

I Sverige firar man dagen vanligast genom att köpa rosor till sin partner eller gå ut och äta tillsammans. I USA skickar man kort och hälsningar även till släkt och vänner, vilket en del även gör här. Det behöver alltså inte vara en kärlekshälsning, utan ett meddelande om att man inte glömt bort folk i sin närhet.

Det är dock viktigt att tänka på att den här dagen inte är jättekul för alla. För personer som lider av ofrivillig ensamhet kan den kännas riktigt tung och deppig.

Det finns olika slags ensamhet. Existentiell ensamhet, när man känner att det inte finns någon som riktigt förstår en. Social ensamhet, när man saknar vänner. Emotionell ensamhet, när man saknar en kärlekspartner.

Till alla er som är deppiga idag sänder jag ett stort hjärta.❤️